Geslaagde workshop natuurfotografie

Zaterdag 5 september was er weer een workshop natuurfotografie. Dit keer hadden we met 6 man een fantastische dag. En ook een hele bijzondere dag vanwege de grote duinbrand die de week daarvoor woedde in de duinen van Schoorl. het was spannend of we er wel terecht konden. Reden voor mij om de route twee dagen van te voren al te inspecteren. Gelukkig was de brand gedoofd en is daarmee een nog grotere ramp voorkomen dankzij de inzet van vele mensen.

Nog een bijzonderheid was dat mijn vriend/collega Frank Peters meehielp met de workshop. Dit was de eerste van de hopelijk vele keren dat we samen workshops gaan geven.

Zaterdagochtend om 10:00 konden we terecht in het bezoekerscentrum van Schoorl. De koffie stond al klaar. Na een uur theorie trokken we de duinen in om daar diverse fotostops te houden met verschillende opdrachten. Het is vooral
mooi om te zien dat de meeste de camera op automatisch of de P-stand hebben staan en later op de dag is dit veranderd naar de meer creatieve standen.

Doordat ik twee dagen van te voren de route al gelopen had ontdekte ik ook mooie nieuwe paadjes. Dit zorgde ervoor dat we helemaal alleen liepen in de drukke duinen vanwege de duinbrand. Een hoop mensen waren nieuwsgierig maar liepen gelukkig allemaal achter elkaar aan en niet over de kleine paadjes. Het is toch wel erg indrukwekkend om te zien hoe het duin aangetast was. Echt hele zwarte vlaktes met hier en daar alweer nieuw groen wat de grond uit kwam. Het leverde wel veel bijzondere foto's op. De route is ook wel licht avontuurlijk met al z'n onverharde paadjes en zandduinen.

De dag was super verlopen met erg mooi fotogeniek weer. De foto's van iedereen zijn te vinden in de online galerie van de workshop.

Nog meer foto's en verhalen vind je op de websites/weblogs van Frank Peters en Michel van de Hoek. Mijn foto's vind je hier..
Collagefoto's: © Frank Peters en Ruud Legdeur

Reacties