Cinestill 800T film

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst het nieuwe merk "Cinestill Film" geprobeerd. Cinestill is een bedrijf dat film uit de filmindustrie beschikbaar maakt voor 35mm fotografie. Kodak Eastman levert 35mm film in grote rollen waarop gefilmd kan worden. Nog steeds worden veel bioscoop films op deze manier opgenomen vanwege de speciale "look & feel". Op zich is de film ook 35mm formaat maar er zit een tape op de achterzijde van de film. En dat maakt het ongeschikt voor de fotografie.

Daar is Cinestill op ingesprongen. Die halen die laag er af, knippen de film op maat en winden het op in een rolletje zoals wij dat kennen. Deze kan je zo in de camera doen. En de film kan normaal ontwikkelt worden bij een centrale (of zelf zoals ik doe) als kleurenfilm C41. Het bedrijf is nog vrij klein en dit doen ze nog allemaal met de hand. Dat gaat allemaal veranderen volgens eigen zeggen, ze zitten nog volop in de groei. Er is een nadeel en dat is dat de film nog moeilijk verkrijgbaar is.

Deze film is ideaal voor kunstlicht-omstandigheden en heeft een filmische uitstraling. En ook erg weinig korrel voor een ISO 800 film. Je kan veel pushen en pullen als je wilt. Ik was erg onder de indruk van de resultaten. Zie hier de beelden van een concert van Baskerville dat ik gefotografeerd had.







Reacties